bílé víno
dle chuti, já dávám zhruba 6 polévkových lžic
sůl
pepř mletý
grilovací koření
podravka
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, naklepeme, osolíme, opepříme, dochucuji trochou grilovacího koření. Osmažíme je na pánvi z každé strany dozlatova. Prsa vyjmeme, odložíme na talíř.
2
Do výpeku vlijeme smetanu, posypeme podravkou (vegetou) a přidáváme pozvolna bílé vínko a ochutnáváme, aby nebylo "převíněno". Přidáváme dle chuti :-). Omáčku necháme pozvolna provařit.
3
Na prsa mezitím klademe plátky a šunky a sýra. Když má omáčka potřebnou konzistenci (asi tak po 10 minutách mírného vaření), ochutnáme, případně dokořeníme. Prsa klademe do omáčky aby se nám prohřála, omáčkou je zvrchu zaléváme, aby se sýr roztekl. Podáváme s rýží, těstovinou či hranolkami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
UXO
|3. 2. 2016 21:46
Tak se odstěhuj, třeba do Libie.
Morgana1
|10. 8. 2013 10:34
Proboha...jak takový recept můžete dát do italské kuchyně??? To by vás hnali....(podravka) a plátkový sýr? Předpokládám eidam...Jak jinak,že? Tady v Čechách neznáme nic jiného než odporný eidam, kečup a polévkové koření.....
Mrs.C
|15. 4. 2013 18:09
Recept som si sice este neodskusala no rada by som priniesla do pozornosti domacich kucharov fakt ze kedykolvek varite s vinom, vlejte ho do panvice v ktorej ste piekli (smazili) masove kotletky este predtym ako pridate smotanu alebo kuraci vyvar. Pri takomto (spravnom) postupe sa alkohol ktory sa vo vine nachadza odpari a v panvici zostane iba chut a aroma vina .
Tiez by som rada podotkla ze suche vina su na varenie vhodnejsie.