Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme grilovací koření. Na pánvi si rozehřejeme olej (slunečnicový), do kterého přidáme cibuli na jemno nakrájenou a orestujeme ji do zlatova. Pak orestujeme plátky, aby měly zlatavou barvu. Vyjmeme je a odložíme na talíř. Na cibulový základ nalijeme smetanu. Po zahřátí rozdrobíme nivu, která nám zahustí smetanu. Za stálého míchání povaříme a vložíme plátky zpět. Dále zahříváme na mírném ohni asi 15 minut.
2
Brambory ve slupce omyjeme, rozkrojíme na půlky. Posolíme a posypeme drceným kmínem, vložíme na plech a pečeme asi 20 minut. Na talíř dáme 4 půlky brambor na ně dáme plátky masa. Dále položíme špalíček nivy na maso a cherry.