Kuřecí prsa s mozzarellou, nakládanou broskví, voňavým kořením a bazalkou nikdy neomrzí. Hotovo budete mít do půl hodinky. Báječně poslouží k obědu i k večeři. Servírovat můžete s opečenými nebo americkými brambory.
Na pánvi rozehřejte olivový olej s trochou másla. Vložte prsa a pozvolna je smažte 2–3 minuty po každé straně. Na chvíli k nim dejte nahřát i broskve.
5
Maso přendejte na zapékací mísu vyloženou pečicím papírem. Obložte broskvemi a zahrňte dostatkem mozzarelly.
6
Pečte na 160 °C asi 12–16 minut.
7
Mezitím připravte sos. Do pánve dejte trochu balzamika a nechte ho zredukovat. Přidejte sirup z broskví a nesolený kuřecí vývar. Dále redukujte na třetinu původního objemu.
8
Vypněte plotýnku a vmíchejte kostičky studeného másla
9
Dosolte, případně přidejte citron pokud je omáčka příliš sladká. Omáčku udržujte teplou.
10
Po dopečení masa nechte ještě 2–3 minuty odpočinout.
11
Mezitím nakrájejte broskve na kostičky a nasekejte bazalku.