sojová omáčka
dle chuti. Lze použít i sladkou chilli omáčku.
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, dobře promícháme a necháme odležet alespoň 10 minut. Pokud chceme a nepospícháme, můžeme maso nechat takto naložené i přes noc. Před tepelnou úpravou masové kostky zaprášíme solamylem, promícháme a smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Do oleje je lepší vkládat kostky postupně jednu po druhé, nemusíme je pak vidličkou nebo vařečkou oddělovat od sebe.
2
Mladé neloupané cukety pokrájíme na větší kostky, které okořeníme dle vlastní chuti kořením, které máme rádi - kari, čubrica, adžika, grilovací, country, gyros...a jiné kořenící směsi. Kořeněné cukety pak ihned smažíme vzprudka v rozpáleném oleji za občasného promíchání na skus. Cukety smažíme v jedné vrstvě a zprudka, aby se nazačaly místo smažení dusit! Po osmažení dochutíme dle vlastní chuti solí nebo sojovou omáčkou.
3
Osmažené masové i cuketové kostky smícháme a můžeme podávat.