Vzpomínáte na kuřecí prsa s broskví a sýrem, evergreen restaurací za socializmu? Tak my jsme se k němu vrátili a zkusili původní recept trochu vylepšit. Tady je.
Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete, potřete povidly rozmíchanými se dvěma až třemi lžícemi červeného vína a každý kus masa zabalte do dvou plátků sušené šunky nebo pancetty. Šalotky očistěte, švestky pokrájejte na poloviny, broskve na čtvrtky. Vše naskládejte do větší pánve vhodné do trouby (můžete použít i zapékací mísu), přidejte tymián, zalijte dvěma lžícemi oleje a dejte na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Maso, ovoce a šalotky vyndejte z pánve a pánev dejte na sporák – pokud jste použili zapékací mísu, vyškrábněte výpek do pánve. Do výpeku přilijte víno a balzamikový ocet a přiveďte k varu. Vařte pár minut, aby se tekutina trochu zredukovala a omáčka zhoustla. Nyní metličkou zašlehejte na kostičky pokrájené studené máslo. Maso, ovoce a šalotky vraťte do omáčky a už jen krátce prohřejte.