Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s bílkem, ve vodě rozpuštěným škrobem a solí. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme dorůžova. Vyjmeme z pánve a necháme okapat.
2
Asi polovinu oleje odlijeme a na zbylém orestujeme na kousky nakrájený ananas i se šťávou. Přidáme spařené oloupané mandle a mírně zalijeme vývarem. Krátce podusíme, přidáme zpět maso, ochutíme vínem, špetkou cukru, wei-su a solí. Hotové zdobíme sekanými mandlemi a barevným kompotem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela
|16. 10. 2006 15:46
toto je nas oblubeny recept, robime ho minimalne raz do mesiaca:-)
Lada Kovářová
|16. 6. 2005 22:52
Wei-su - výtažek z obilí v podobě bílých krystalků nebo prášku, který jídlu dodává vynikající chuť a nemění přitom původní barvu použitých surovin. Přidává se těsně před koncem přípravy jídla, neboť nemá procházet procesem dlouhého vaření. Možno nahradit Glutasolem.