ks
švestky
velké, vypeckované a nakrájené na skrojky (nebo slívy)
4
ks
kuřecí maso
prsa bez kosti, ale s kůží
pomerančová kůra
jemně strouhaná
1
hrst
koriandr
nebo petrželka
pepř drcený
Postup přípravy receptu
1
Zapalte oheň v grilu a nechte ho dojít do stadia řeřavých uhlíků. Kuřecí prsíčka důkladně potřete olejem, osolte, opepřete a posypte pomerančovou kůrou, dobře přitiskněte, aby neodpadávala. Grilujte nejprve kůží dolů, 7–9 minut z každé strany. Švestky dejte do kastrolu, přidejte pomerančovou šťávu a krátce poduste, jenom aby ovoce změklo, ale nerozpadlo se. Vmíchejte nasekané bylinky a dochuťte solí a pepřem.
Know-how: Švestky podobně jako meruňky velmi dobře fungují jako příloha k masům, zejména drůbežímu a vepřovému. Připravují a dochucují se tak, aby vynikla jejich sladce navinulá chuť, která dobře doplňuje pikantnější chuť masa.