Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, naklademe do vymazaného pekáče. Na brambory naklademe plátky masa, na maso naklademe kolečka cibule nebo pórku.
2
Posypeme hustě rozdrobenou nivou a bazalkou (dle chuti). Vše zalijeme smetanou. Nesolíme. Dáme do trouby na 220 °C a necháme 20 minut zapéct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mišák
|12. 8. 2012 12:28
Vynikající, rychlé, jednoduché. Moc děkuji za tento recept. Moc jsme si pochutnali.
Beata Škanderová
|20. 7. 2008 22:31
Tá bazalka má byť čerstvá? A aké bylinky sa dajú použiť okrem bazalky? Keď mám nové zemiaky, nerozvaria sa v rúre?
Daniel Trusina
|20. 7. 2008 13:44
Naprosto skvělě, když nechcete strávit moc času v kuchini. Super je že si nemusíte lámat kolik tam dát jakého koření a dělat si starosti aby to nebylo přesolené popřípadě neosolen (což ocení ocení takový kuchařští amatéři jako sem já:)
Nikol
|8. 5. 2005 00:13
FANTASTICKE, jednoduche, rychle.
Abies Alba
|9. 4. 2005 09:38
Romča: Syrové.
Romča
|8. 4. 2005 17:26
Nechápu, jestli ty brambory mají být předem uvařené nebo se tam dávají syrové (?) Jen, co si ujasním tuhle maličkost, tak to určitě vyzkouším!
Vít Jabůrek
|7. 2. 2005 18:19
Výborný recept. Doporučuji péct v uzavřeném skleněném pekáči a v horkovzdušné troubě asi 30 minut. Má to tu správnou šťávičku a brambory jsou akorát. Bazalka je nezbytná, nivy tak 200g a aspoň dvě cibule. Pro dvě osoby tři větší brambory.
Hana Chadimová
|23. 5. 2004 11:20
Tato specialitka byla moc dobrá a jsem vám vděčná že jste tento recept dala na tuto stránku bylo to dobré a celé rodině to chutnalo.Ještě jednou děkuji a nashledanou v dalším komentáři!!!