Připravíme si vývar z kuřecí kostry nebo špalíčku do kterého dáme sůl a nové koření. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme. Na pánvičce s trochou oleje necháme zesklovatět cibulku.
2
Přidáme kvasnice, které se za stálého míchání nejdříve roztečou a za chvilku je z nich zase hmota. V tuto chvili dáme vychladnout. Přidáme jedno vejce, osolíme, přídáme majoránku a zasypeme strouhankou tak, aby z toho vznikla hmota.
3
Mokrou rukou tvoříme kuličky a necháme zavařit v polévce. Ještě přidáme vlasové nudle a je hotovo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
skromný hoch
|11. 5. 2014 17:41
Skvělý způsob jak se zbavit babičky. :-D Dávám za pět :-$
Michaela Páleníčková
|25. 7. 2010 10:04
Přidávám se ke kladným hodnocením - dělala jsem drožďové knedlíčky poprvé a jsou moc dobré a navíc snadná příprava! Dávám za jedna!
Ila
|18. 1. 2007 18:44
Tak jsem dnes polévku vařila a je opravdu skvělá.
Věra Novotná
|8. 1. 2007 13:31
Naposled jsem jedla drožďové knedlíčky asi před 20 lety a mám je moc ráda, určitě vyzkouším. Už se těším.
Anonym
|23. 11. 2006 00:35
jsou výborný
Jana Hamalová
|1. 10. 2004 19:18
Dělám je stejně jako paní Eva. Kupuji 40dkg kvasnic, protože než je dám do polévky, polovina jich zmizí. Doporučuji je, protože jsou fakt dobré a i zdravé. Někdy, co je zdravé není dobré, ale tyto knedlíčky jsou špica.l
věra
|1. 10. 2004 10:42
Tato polévka je velmi dobrá díky za vynikající recept.
Eva
|1. 10. 2004 10:19
Já dělám také drožďové knedlíčky: rozehřeji máslo, dám kvasnice - nejprve se rozpustí a po několika minutách se za stálého míchání zase začnou oddělovat od másla. Do této hmoty dám sůl, pepř, vejce, majoránku, česnek a strouhanku podle potřeby - aby šly dělat kuličky. Uděláte-li tužší těsto nevadí, nastrouhám ho přes hrubé struhadlo a je v polévce strouhání. Je to výborné a dávám i do zeleninových polévek. Vřele doporučuji děteme - zdravé.