Omyté skelety a očištěné drůbky vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí s vrchní tmavou slupkou a s kořením.
2
Pokud chceme mít polévku tmavší, můžeme skelety a očištěnou zeleninu, před vařením nejprve osolit a vložit do předehřáté trouby na 200 stupňů opéct, ale nutné to není.
3
Vše přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a zvolna necháme vývar "perlit", táhnout.
4
Zeleninu z vývaru vyndáme dříve, aby zůstala na skus a taktéž i játra, která nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu
5
Vývar scedíme, maso ze skeletů obereme a vložíme zpět do vývaru společně s pokrájenou zeleninou a pokrájenými vařenými droby.
6
Polévku doplníme dle chuti zavářkou dle vlastní chuti (nudle, drobení, játrové nebo drožďové knedlíčky, krupicové nočky, nebo quinou, kterou jsem použil já), povaříme dle potřeby (předem uvařenou quinou už vařit nemusíme), dochutíme podle chuti solí, pepřem a bylinkami a můžeme podávat.