Rohlíky nakrájíme na kostičky a polijeme mlékem. Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny, okořeníme muškátovým květem a petrželkou, vmícháme namočené rohlíky, spařené, oloupané a nasekané mandličky a malou játrovou paštiku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
2
Kuře osolíme, prošpikujeme slaninou a naplníme nádivkou. Kůži zašijeme, aby nádivka nevytekla a vložíme do vymazaného pekáče. Podlijeme a pozvolna pečeme zhruba 45 minut přikryté alobalem. Potom alobal sejmeme a dopékáme za častého potíraní šťávou z kuřete. Pokud zbyde nádivka, pečeme ji vedle kuřete v pekáčku. Kuře můžeme též posypat grilovacím kořením. Jako přílohu podáváme brambor přelitý šťávou z kuřete a zeleninový salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
eviku
|10. 2. 2006 23:07
Ještě lepší je místo paštiky naškrábat 1 kuřecí jatýrka. Škoda, že teď se kuře prodává většinou bez drobů. Ty jatýrka byly do nádivky akorát. Paštika je zase jednodušší :-)
Lenka V.
|10. 2. 2006 18:40
Také dělám tuto nádivku s paštikou, navíc přidávám zelené olivy na půlky. Je to vynikající.
Pavlína Svitáková
|10. 2. 2006 12:24
Dělám také tuto nádivku,ale bez paštiky a ta tomu dá asi jinou chuť.Dobrý tip.