Dakujem vsetkým za odpoved. Som zo Slovenska ale zijem v zahranicí uz skoro stvrt storocia. My doma nesolíme, namiesto toho pouzívame rôzne koreniny (tradicné, ale v strednej Európe tiez menej tradicné na "oklamanie" jazyka, pretoze pri dnesnom stresi je menej skodlivé mierne korenit, nez solit).Este raz dakujem.
Podravka by sa mohla nahradit korenim Maggi - Harmonia chuti, chutovo je urcite lepsia.
Podravka nebo Vegeta je směs sušené zeleniny,soli,glutasolu.Je to směs slaná.Dalo by se to nahradit čerstvou rozmixovanou kořenovou zeleninou,kterou před použitím mírně prosolíte a necháte zavadnout.
Podravka je juhoslovanská vegeta. Je to pomletá sušená slaná zmes zeleniny a používa sa na dochutenie jedál. Neviem, či ste Andrejka zo Slovenska, ale tu ju majú v každom obchode buď v sáčikoch ako je korenie - na vrchu je taký červený kuchár, alebo v 1/4 kg, 1/2 kg aj 1 kg balení v modrom sáčiku.
Môzete mi vysvetlit, co je to "Podravka"? Tu to neexistuje. Cím sa to dá nahradit? Masox nie je dostacujúci kvôli soli? Alebo to nie je slané?Dakujem.