Kuřecí řízky naklepeme, můžeme rozdělit na menší plátky, osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou. Celer nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou, cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. V kastrole rozpustíme máslo s olejem a orestujeme na něm cibuli. Shrneme ji stranou a osmahneme plátky masa - jen tak, aby se zatáhly. Maso přendáme na talíř a do tuku nasypeme strouhaný celer, restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Na něj pak rozložíme plátky masa a podlijeme horkou vodou tak, aby byly zpola ponořené a velmi pomalu dusíme, můžeme přidat trochu vegety. Po změknutí celeru i masa můžeme podle chuti dál zahustit (třeba instantní jíškou), ale není to potřeba, záleží na chuti a druhu přílohy.
2
Já dělám jako přílohu bramborové noky z vařených a syrových brambor, vhodné jsou i těstoviny, rýže nebo brambory.