Kuřecí plátek (popř. vykostěnou kotletu) zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme sojovkou a opečeme na oleji. Dáme stranou.
2
Do výpeku dáme na tenká kolečka nakrájenou cibulku, zakapeme sojovkou, necháme asi minutku dělat. Vyjmeme, výpek zalejeme trochou vody a zahustíme solamylem rozmíchamým ve lžičce červeného vína.
3
Na talíř položíme plátek masa, poklademe restovanou cibulkou, posypeme nastrouhaným balkánem a přelijeme šťávou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Závacká
|4. 4. 2007 16:02
Dakujem.
Kateřina Dvořáková
|4. 4. 2007 07:58
Balkán je balkánský sýr (prodává se balený v sekci mléčných výrobků, nebo krájený u pultu) - je to ten sýr, který se dává do šopáku... :c)
Jana Kutačová
|4. 4. 2007 06:03
Obchodní název je Balkánský sýr,ale existují i sýry bálkánského typu jako např.Istanbul aj.:o)
Simča Sládková
|3. 4. 2007 21:46
Pod slovem "Balkán" si představím naprosto přesný druh sýra. Je to česká napodobenina bílého bulharskéhob sýra "Syrene". Jde o přírodní sýr (tvarohovitý vzhled, prodává se naložený do solného roztoku), má 45% tuku v sušině, min. 42% sušiny, proteinů 14 - 16%. Vyrábí např. Laktos.
Jana Závacká
|3. 4. 2007 18:47
Prosím, mohli by ste upresnit, co je to syr Balkán? To je jeho obchodný názov, alebo tak, ako pouzívate termín "sojovka" je to nieco, co vsetci vedia, ale nikto nevie presne o co sa jedná?