Maso nakrájíme na nudličky (ze dvou prsou cca 15-20 nudliček), promícháme s prolisovaným česnekem, podle chuti koření na pečené kuře a necháme do druhého dne v uzavřené nádobě v lednici. Obalujeme jednotlivé nudličky klasicky v trojobalu - do vejce nasypeme trochu podravky a když obalujeme ve strouhance, maso do stouhanky vtiskneme prsty tak, aby se "rozpláclo". Pečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
2
Je to velmi dobré a rychlé, nejlepší přílohou je bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andulka
|28. 3. 2006 10:56
Jano dik, me to smazeni v troube laka napr. pri smazeni kvetaku je nas doma docela dost a jeden kvetak nikdy nestaci :-) brzo vyzkousim
Jana
|24. 3. 2006 04:40
Folii,myslim alobal a nebo muzes pouzit pecici papir,to hlavne proto,aby se nezamazal plech.
Andulka
|22. 3. 2006 11:49
Skuste jednou až budete cokoliv smažit (řízky, kapra, ...) dat si vedle do kastrulku vařící vodu a tou vodou usmažený řízek protahnout, neuvěříte pokud neuvidíte kolik mastnoty zustane ve vodě.
luckymili
|22. 3. 2006 11:31
My považujeme obalování za nejrychlejší způsob přípravy jídla. Z vajíčka a mouky řidké těstíčko, potom do strouhanky a šup do friťáku. Smažení ve friťáku je nejzdravější ze všeho smažení. Můj žaludek by nepřijal ani trochu mastného a to dosáhnu, když smažím v dobře rozpáleném friťáku a pak ještě nechám vysát na papír. ubrousku.
Andulka
|22. 3. 2006 07:36
Jano prosim te jakou folii pocakas olejem?? bud tak hodna a upresni to. Diky moc
Jana
|21. 3. 2006 19:19
Zkuste smazit v troube.i Je to chutnejsi,ne nacucane olejem,a nemusi se stat u plotny.Folii potru olejem,naskladam maso,ktere take "pocakam"olejem, a pecu na 200 stupnu do zlatova. Kdyz je spodni strana osmazena, obratim a dopekam na druhe strane,jako pri smazeni."Smazim" takto i vanocni ryby.Timto zpusobem delam,smazeny kvetak,karbanatky,proste vse co se smazi v oleji na panvi.
Kristen
|21. 3. 2006 14:42
Záleží na tom, jací jsou to strávníci. A když si dáš do misky s víkem (takové ty plastové, co se v nich skladují potraviny v ledničce) mouku, protřepeš to s nudličkami a to samé uděláš s vejcem, tak ti zbývá pouze "rozplacování" ve strouhance :-)) Ale je to opravdová mňamka, hlavně pro ty, kteří stejně jako my mají rádi česnek.
Zdena z JM
|21. 3. 2006 14:20
O tom,že je to vynikající,není pochyb,ale rychlé se mi to nezdá.Když to budu dělat pro čtyřčlennou rodinu,tak u obalování strávím mládí.Ale nepochybuji o tom, že i tak to asi stojí za to.