Pokud vám zbylo kuřecí maso např. z grilování - do tohoto receptu se výborně hodí. Pokud nemáte, nakrájejte prso na plátky, okořeňte grilovacím kořením a opečte na pánvi. Pak vyndejte a nakrájejte na kostky (1 cm) nebo natrhejte. V pánvi si rozpusťte máslo a přidejte najemno nakrájenou cibulku. Počkejte dokud nezesklovatí, zaprašte kari kořením a přidejte oloupanou a na plátky nakrájenou mrkev a žampiony. Opékejte asi 5 minut a přidejte kukuřici. Osolte a opepřete a nechte další 2-3 minutky opékat.
3
Piroh:
4
Rozšlehejte vidličkou žloutek s trochou mléka, bude sloužit jako pojivo a na pomazání.
5
Polovinu balíčku (200 g) listového těsta rozválejte asi na 3 mm silný plát, pokud se vám podaří ve tvaru čtverce. Ten pak diagonálně přeřízněte tak, aby vznikly 4 trojúhelníky. Po hranách potřete žloutkovou směsí, naplňte asi 1/6 masovou směsí, těsto překlopte a hrany přimáčkněte.
6
Nebo: Těsto si rozdělte na 6 stejných částí a z každé vyválejte plát (asi 3 mm silný) ve tvaru menšího kruhu. Pak postupujte stejně jako u trojúhelníků.
7
Pirohy dejte opatrně na plech s pečícím papírem - píchněte do každého párkrát vidličkou, aby mohla unikat pára, potřete žloutkovou směsí a dejte do rozehřáté trouby (asi 200°C) na 10-15 minut (podle velikosti vašich pirohů).
8
Masová směs mi vyšla na 6 pirohů. Použila jsem listové těsto Spar (400 g balení), ale potřebovala jsem asi jen tři čtvrtě. Půlkruhové pirohy sice (podle mého názoru) vypadají lépe, ale je s nimi trochu víc práce (válení). Trojúhelníčkové jsem nazvala „línější“ variantou. ;-) Doufám, že vám v tom pomůžou fotografie v galerii.