Kuřecí piccata je skvělým receptem do pracovního týdne. Příprava tohoto pokrmu vám nezabere více jak dvacet minut a podle receptu časopisu F.O.O.D. jej zvládne připravit i naprostý začátečník.
Kuřecí prsa lehce rozklepejte (maso by mělo být vysoké asi 1 cm), osolte, opepřete a obalte v mouce. Šalotky a česnek nasekejte najemno, z citronu nastrouhejte kůru a pokrájejte ho na kolečka. Ve větší pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a opečte maso, asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjměte na talíř.
Do výpeku přidejte šalotky a 1 minutu je restujte, přidejte česnek a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, aby se tekutina částečně zredukovala a mírně zhoustla. Nyní přidejte další lžíci másla, kapary a citronovou kůru, už jen krátce prohřejte. Nakonec přidejte nasekanou petrželku, pokrájené citrony a do pánve vraťte maso. Podávejte s bagetou.