• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuřecí piccata
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí piccata

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
4fotografie
Nahrát fotku
 

Kuřecí piccata je skvělým receptem do pracovního týdne. Příprava tohoto pokrmu vám nezabere více jak dvacet minut a podle receptu časopisu F.O.O.D. jej zvládne připravit i naprostý začátečník.

Recept na gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks citron
    • 3
      lžíce máslo
    • 350
      ml kuřecí vývar
    • 2
      lžíce kapary
    • 1
      hrst petrželka nasekaná hladkolistá
    • sůl a pepř
    • bageta k podávání

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa lehce rozklepejte (maso by mělo být vysoké asi 1 cm), osolte, opepřete a obalte v mouce. Šalotky a česnek nasekejte najemno, z citronu nastrouhejte kůru a pokrájejte ho na kolečka. Ve větší pánvi rozpusťte dvě lžíce másla a opečte maso, asi 3 minuty z každé strany. Maso vyjměte na talíř.

RADA: Mytí šalotky

2
Do výpeku přidejte šalotky a 1 minutu je restujte, přidejte česnek a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, aby se tekutina částečně zredukovala a mírně zhoustla. Nyní přidejte další lžíci másla, kapary a citronovou kůru, už jen krátce prohřejte. Nakonec přidejte nasekanou petrželku, pokrájené citrony a do pánve vraťte maso. Podávejte s bagetou.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Asijské kuřecí prsty

Asijské kuřecí prsty

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Kuřecí tacos

Kuřecí tacos

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Citron Hladká mouka Kapary Kuřecí prsa Kuřecí vývar Máslo Petrželka Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selská směs

Selská směs

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Vinná klobása v trojobalu

Vinná klobása v trojobalu

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

183
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
107
Pórkový mls
Pórkový mls
67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
63
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak
40
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let od posledního filmu: Exmanželé k nepoznání!

Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let od posledního filmu: Exmanželé k nepoznání!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Kuřecí paprikový perkelt
Kuřecí paprikový perkelt
Kuřecí párty koláčky
Kuřecí párty koláčky
Kuřecí penne romana
Kuřecí penne romana
Kuřecí pie
Kuřecí pie
kuřecí pilaf s kari
kuřecí pilaf s kari
Kuřecí pirohy se zeleninou
Kuřecí pirohy se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Kuřecí piccata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact