• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks kapie
    • paprika sušené, nepálivé
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sezamová semínka
    • 2
      lžíce dýňová semínka
    • 5
      ks rajčata - zelená
    • 1
      hrst zelené fazolky
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox případně

Postup přípravy receptu

1
Papriky, rajčata, česnek a cibuli opečeme v přikrytém kastrůlku na trošce vody. Nevadí, když místy trochu zčernají, dodá to chuť - ale ne na uhel! Kuře rozdělené na malé porce dáme dusit. Opečenou zeleninu rozmixujeme s trochou vody z kuřete a přidáme ke kuřeti. Sezamová a dýňová semínka opražíme nasucho a taktéž nasucho rozmixujeme a přidáme ke kuřeti. Pak postupně přidáváme nakrajené fazolky, mrkev a brambory (v tomto pořadí), aby bylo vše hotovo ve stejnou dobu. Dosolíme, opepříme.
2
Jako příloha se podává bílá rýže a kukuřičné placky, brambory jsou součástí omáčky. V Guatemale je spousta různých tradičních pokrmů, ale Pepián vloni v jedné novinové anketě zvítězil. Nejlepší je čerstvý, ohříváním ztrácí na chuti. Rodinný recept paní Leticie Trujillo.
3
Poznámka k zeleným rajčatům: Je to zvláštní druh, ve slovníku se uvádí "lesní rajče", ale snad lze nahradit zelenými, podobně jako papriky, i tam je v původním receptu mnohem víc druhů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou šunkou

Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Manana | 17. 9. 2013 17:25

    Tzv. "zelená rajčata" nejsou rajčata (Lycopersicum esculentum, ta jako zelená jsou nezralá a proto jedovatá). Jedná se o miltomate nebo tomatillos (Physalis ixocarpa), vlastní plod je skryt v zeleném "papírovém" srdci jako má červená odrůda mochyně židovská třešeň. Jejich příbuzný druh se módně pěstoval i u nás jako "peruánská třešen". Dnes se u nás již dostanou ve větších obchodech. Používáme je tak, že je vyjmeme z papírového srdce a pod horkou vodou omyjeme lepkavou vrstvu na povrchu plodu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Guatemala Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Dýňová semínka Kapie Kuřecí maso Masox Mrkev Paprika Pepř mletý Rajčata Rajčata - zelená Sezamová semínka Sůl Zelená paprika Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Belgické vafle

Belgické vafle

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

61
Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách
Ryba z trouby: na…
55
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s…
42
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
36
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact