• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks kapie
    • paprika sušené, nepálivé
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sezamová semínka
    • 2
      lžíce dýňová semínka
    • 5
      ks rajčata - zelená
    • 1
      hrst zelené fazolky
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox případně

Postup přípravy receptu

1
Papriky, rajčata, česnek a cibuli opečeme v přikrytém kastrůlku na trošce vody. Nevadí, když místy trochu zčernají, dodá to chuť - ale ne na uhel! Kuře rozdělené na malé porce dáme dusit. Opečenou zeleninu rozmixujeme s trochou vody z kuřete a přidáme ke kuřeti. Sezamová a dýňová semínka opražíme nasucho a taktéž nasucho rozmixujeme a přidáme ke kuřeti. Pak postupně přidáváme nakrajené fazolky, mrkev a brambory (v tomto pořadí), aby bylo vše hotovo ve stejnou dobu. Dosolíme, opepříme.
2
Jako příloha se podává bílá rýže a kukuřičné placky, brambory jsou součástí omáčky. V Guatemale je spousta různých tradičních pokrmů, ale Pepián vloni v jedné novinové anketě zvítězil. Nejlepší je čerstvý, ohříváním ztrácí na chuti. Rodinný recept paní Leticie Trujillo.
3
Poznámka k zeleným rajčatům: Je to zvláštní druh, ve slovníku se uvádí "lesní rajče", ale snad lze nahradit zelenými, podobně jako papriky, i tam je v původním receptu mnohem víc druhů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Kuřecí rolky s česnekem a sýrem

Kuřecí rolky s česnekem a sýrem

Kuřecí směs ala čína

Kuřecí směs ala čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Manana | 17. 9. 2013 17:25

    Tzv. "zelená rajčata" nejsou rajčata (Lycopersicum esculentum, ta jako zelená jsou nezralá a proto jedovatá). Jedná se o miltomate nebo tomatillos (Physalis ixocarpa), vlastní plod je skryt v zeleném "papírovém" srdci jako má červená odrůda mochyně židovská třešeň. Jejich příbuzný druh se módně pěstoval i u nás jako "peruánská třešen". Dnes se u nás již dostanou ve větších obchodech. Používáme je tak, že je vyjmeme z papírového srdce a pod horkou vodou omyjeme lepkavou vrstvu na povrchu plodu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Guatemala Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Dýňová semínka Kapie Kuřecí maso Masox Mrkev Paprika Pepř mletý Rajčata Rajčata - zelená Sezamová semínka Sůl Zelená paprika Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Domácí nugát

Domácí nugát

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

198
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
189
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
47
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
32
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
32
Knedlíčky s vepřovým
Knedlíčky s vepřovým

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

Kevin Costner předložil jasné důkazy proti žalující kaskadérce: Netrpěla, navíc k sexu nedošlo!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact