• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks kapie
    • paprika sušené, nepálivé
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sezamová semínka
    • 2
      lžíce dýňová semínka
    • 5
      ks rajčata - zelená
    • 1
      hrst zelené fazolky
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox případně

Postup přípravy receptu

1
Papriky, rajčata, česnek a cibuli opečeme v přikrytém kastrůlku na trošce vody. Nevadí, když místy trochu zčernají, dodá to chuť - ale ne na uhel! Kuře rozdělené na malé porce dáme dusit. Opečenou zeleninu rozmixujeme s trochou vody z kuřete a přidáme ke kuřeti. Sezamová a dýňová semínka opražíme nasucho a taktéž nasucho rozmixujeme a přidáme ke kuřeti. Pak postupně přidáváme nakrajené fazolky, mrkev a brambory (v tomto pořadí), aby bylo vše hotovo ve stejnou dobu. Dosolíme, opepříme.
2
Jako příloha se podává bílá rýže a kukuřičné placky, brambory jsou součástí omáčky. V Guatemale je spousta různých tradičních pokrmů, ale Pepián vloni v jedné novinové anketě zvítězil. Nejlepší je čerstvý, ohříváním ztrácí na chuti. Rodinný recept paní Leticie Trujillo.
3
Poznámka k zeleným rajčatům: Je to zvláštní druh, ve slovníku se uvádí "lesní rajče", ale snad lze nahradit zelenými, podobně jako papriky, i tam je v původním receptu mnohem víc druhů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou šunkou

Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Manana | 17. 9. 2013 17:25

    Tzv. "zelená rajčata" nejsou rajčata (Lycopersicum esculentum, ta jako zelená jsou nezralá a proto jedovatá). Jedná se o miltomate nebo tomatillos (Physalis ixocarpa), vlastní plod je skryt v zeleném "papírovém" srdci jako má červená odrůda mochyně židovská třešeň. Jejich příbuzný druh se módně pěstoval i u nás jako "peruánská třešen". Dnes se u nás již dostanou ve větších obchodech. Používáme je tak, že je vyjmeme z papírového srdce a pod horkou vodou omyjeme lepkavou vrstvu na povrchu plodu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Guatemala Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Dýňová semínka Kapie Kuřecí maso Masox Mrkev Paprika Pepř mletý Rajčata Rajčata - zelená Sezamová semínka Sůl Zelená paprika Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s…
51
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
39
Špagety carbonara
Špagety carbonara
39
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
30
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact