• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks kapie
    • paprika sušené, nepálivé
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sezamová semínka
    • 2
      lžíce dýňová semínka
    • 5
      ks rajčata - zelená
    • 1
      hrst zelené fazolky
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • masox případně

Postup přípravy receptu

1
Papriky, rajčata, česnek a cibuli opečeme v přikrytém kastrůlku na trošce vody. Nevadí, když místy trochu zčernají, dodá to chuť - ale ne na uhel! Kuře rozdělené na malé porce dáme dusit. Opečenou zeleninu rozmixujeme s trochou vody z kuřete a přidáme ke kuřeti. Sezamová a dýňová semínka opražíme nasucho a taktéž nasucho rozmixujeme a přidáme ke kuřeti. Pak postupně přidáváme nakrajené fazolky, mrkev a brambory (v tomto pořadí), aby bylo vše hotovo ve stejnou dobu. Dosolíme, opepříme.
2
Jako příloha se podává bílá rýže a kukuřičné placky, brambory jsou součástí omáčky. V Guatemale je spousta různých tradičních pokrmů, ale Pepián vloni v jedné novinové anketě zvítězil. Nejlepší je čerstvý, ohříváním ztrácí na chuti. Rodinný recept paní Leticie Trujillo.
3
Poznámka k zeleným rajčatům: Je to zvláštní druh, ve slovníku se uvádí "lesní rajče", ale snad lze nahradit zelenými, podobně jako papriky, i tam je v původním receptu mnohem víc druhů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Manana | 17. 9. 2013 17:25

    Tzv. "zelená rajčata" nejsou rajčata (Lycopersicum esculentum, ta jako zelená jsou nezralá a proto jedovatá). Jedná se o miltomate nebo tomatillos (Physalis ixocarpa), vlastní plod je skryt v zeleném "papírovém" srdci jako má červená odrůda mochyně židovská třešeň. Jejich příbuzný druh se módně pěstoval i u nás jako "peruánská třešen". Dnes se u nás již dostanou ve větších obchodech. Používáme je tak, že je vyjmeme z papírového srdce a pod horkou vodou omyjeme lepkavou vrstvu na povrchu plodu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Guatemala Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Dýňová semínka Kapie Kuřecí maso Masox Mrkev Paprika Pepř mletý Rajčata Rajčata - zelená Sezamová semínka Sůl Zelená paprika Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Kokosová očka

Kokosová očka

Co se zbylou rýží?

Co se zbylou rýží?

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

83
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
67
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…
67
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
67
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
61
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí Pepián - Guatemalský národní pokrm
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact