Kuřecí paličky zbavte přebytečného tuku a naskládejte je v jedné vrstvě do pekáče. V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu, zalijte je hrnkem horké vody a dobře promíchejte. Přilijte ještě půl litru studené vody, zamíchejte a nalijte na paličky. Zakryjte a nechte alespoň 4 hodiny odležet v chladu.
Připravte BBQ omáčku. Do kastrolu nalijte džus s octem a nechte zredukovat asi na polovinu objemu, bude to trvat 5–7 minut. Přidejte ostatní ingredience a 5 minut společně povařte. Podle chuti osolte a opepřete.
3
Ananas oloupejte, podélně rozkrojte, vyřízněte tuhý střed a pokrájejte na půlkolečka.
4
Odleželé paličky vyjměte z marinády a osušte. Dejte na rozpálený gril nebo pečte v rozehřáté troubě přibližně 40 minut, dokud nebude maso úplně propečené a křehké. Každých 5 minut je otáčejte a pečlivě potírejte BBQ omáčkou.