Kuřecí prsa nakrájíme na proužky dlouhé asi 4 cm. Z kečupu, solamylu, vajec uděláme těstíčko, osolíme, opepříme a naložíme do něj maso.
2
Necháme marinovat 2 hodiny (když mám málo času, tak nenechávám odležet a hned smažím i tak je maso měkké). Kuřecí nugetky smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách i s obalem marinády. Marináda musí být křupavá a maso hotové. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
3
Vzkaz pro ty kteří, nemají rádi kečup: můj manžel nenávidí kečup, dávám jednu lžíci do marinády a i když manžel ví, že je tam kečup, tak mu to velmi chutná. Zkuste a uvidíte, nepoznáte, že je tam kečup.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ChytrýJakOpice
|13. 6. 2016 19:49
Mleté maso ? Nugety ? Asi hodně rád nakupuješ "nugety" z obchodů, kde samozřejmě nejraději používají mleté zbytky z kuřecího masa. Klasická nugeta má být z krásného, čistého masa, obaleného buď v těstíčku, nebo klasické strouhance či její náhražce a dozlata osmažená. Žádné mleté maso.
Tom
|8. 11. 2015 14:54
Neměli by náhodou být nugetky z mletého masa?
Petr
|19. 11. 2014 19:48
Je to opravdu dobre a rychle. Akorat mi prijde, ze je testicko moc ridke a z masa steka. pri smazeni mi zustala jedna strana "hola" :-) A to jsem dal solamylu 4 lzice.
Pardon ohodnotila jsem váš recept na 5 a já myslela že pět je nejlepší =-O :'( :-[ :-)
Bonnie
|29. 5. 2013 12:05
Když to nepoznám tak naco kečup?
Ale dobré je ještě udělat takový dip z medu, balsamikového octa a vína. Polejt to tim a posypat jarní cibulkou a máte <:-)
Je to výborný recept, Moc se vám to povedlo! :-)) :-) ;-)
Renata
|12. 3. 2008 17:16
Nugetky jsem vyzkoušela a všem moc chutnaly.Měla jsem jen zbytek kečupu,tak jsem do marinády přidala lžíci medové hořčice a bylo to vynikající.
ŠÁRKA FOJTÍKOVÁ
|11. 10. 2007 13:22
Paní Petro,mám tři děti,takže vaší rady pro pikantní verzi nevyužiji.Manželovi moje verze moc chutná.Já jsem jenom chtěla přesvědčit ty,které by kečup v tomto receptu odradil.Ale i přesto děkuji za váš nápad.
Petra Plevová
|11. 10. 2007 08:27
Dělám stejným způsobem,ale jako řízečky(kuř.prsa jen prokrojím a lehce naklepu).Marinovat nechávám nejraději přes noc,maso je chutnější,všechny chutě do sebe pěkně vsákne.Naše děti to milují.Paní Šárko,pro manžela,který nemá rád kečup,navrhuji nahradit ho 1-2lžícemi plnotučné hořčice.Je to pikantní ňamka.