Očištěnou mrkev rozpůlíme a nakrájíme na tenší plátky (půlměsíčky), které posléze ozestujeme na másle. Přidáme podravku a kmín a krátce opékame než si připravíme maso. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky. Přidáme k mrkvi a krátce zprudka osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme koření na pizzu a podlijeme vodou. Přídáme asi 1/3 zeleninového bujonu (nejlepší je takový ten tekutý, který se prodává v těch malých krabičkách). Dusíme v papiňáku ne déle než 10 minut, což úplně stačí vzhledem k nakrájené mrkvi i kuřecím nudličkám.
2
Po 10 mintuách stáhneme ohen a papiňák odstavíme bokem. Maso i mrkev by měli být měkké a příjemné na skus. Pokud je třeba mírně přisolíme. Ve vodě rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a poté přidáme k masu a zahustíme. Krátce povaříme asi 2 minuty, aby se zapravila mouka a nezbyla po ní "pachuť". Jako přílohu podáváme nejlépe s těstovinou (kolínka, fleky). Případně lze i s rýží nebo vařeným bramborem, ale těstoviny jsou nejlepší.