Prsíčka nakrájíme na podlouhlé nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky. Na oleji osmažíme obě nadrobno nakrájené cibulky do sklovata, přidáme slaninu a nudličky a orestujeme do měkka. Mezitím si zředíme šlehačku asi 100 ml vody a přidáme vrchovatou lžíci mouky nebo lépe hotové jíšky.
2
Touto směsí zalijeme orestované maso a přidáme nakrájenou petrželku. Mícháme, dokud nezhoustne. Můžeme přidat papriku na dobarvení. Podáváme s rýží jako zdravější variantu nebo se smaženými hranolkami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bea
|4. 7. 2014 10:14
Jenom detail, když máte světlou omáčku je dobré do ní dát pár kapek worcestru
Pool
|30. 6. 2014 12:10
Je to ok... Chodil jsem na tohle do jedné restaurace, se smaženýma bramborovýma mřížkama, ale pak to přestali nabízet, tak si to dělám doma sám. Tohle chutná dobře, tak dělám podle tohoto. Jo a cibule bych řekl, že stačí i jenom jedna ;-)
Andys
|15. 4. 2013 19:50
No,ja misto te vody dávám předem udělaný vývar z kuřete a nedá se to srovnat :-) Někdy k této variaci přídávam žampiony. Jarní cibulku,kterou osmahnu na sádle s cibulkou a ve finále jí tam přidávám taky a ke konci by neměla chybět majoránka:-)
Monika
|12. 4. 2013 10:25
Tak ted jsem to dodělala a je to dobrůtka - díky moc za výborný recept ;-)
Vašek
|7. 12. 2012 12:48
dělám to již po několikáté a vždy bezvadné. Díky za recept! :-|