Kuřecí prsa jemně naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme asi 50-70 g másla a prsa prudce opražíme do zlatova z obou stran. Otevřeme plechovku s ananasem a kousky nebo kolečka ananasu přidáme k masu a jemně opražíme do změknutí.
2
Do rozpečeného másla, které během pražení mírně zhnědlo, nalijeme ananasovou šťávu a necháme v ní dusit maso i ananas, až se odpaří voda a zůstane karamelový koncentrát šťávy a másla. V této chvíli přilijeme asi 100 ml sladké smetany, omáčku promícháme a počkáme až zhoustne. Na závěr vyjmeme ananasové kousky a poklademe je na prsa, položíme plátky eidamu a pod pokličkou necháme sýr roztéct. Poté opatrně vyjmeme na talíř a přelijeme karamelovou omáčkou. Nejlépe chutná s rýží basmati a suchým muškátovým či desertním bílým vínem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zora Manasová
|10. 3. 2007 17:24
Ďakujem
divana
|9. 3. 2007 12:41
V podstatě lze nahradit jakýmkoli druhem ovoce (nejlépe broskve, meruňka, mandarinka, jablka), důležitá je ovšem ta sladká šťáva - buď použijte z kompotu, nebo vytvořte rozpuštěním několika lžíc (třtinového) cukru v teplé vodě))
Jaroslava Oumarová
|7. 3. 2007 19:56
Omlouvám se, brzy jsem to odeslala :-( Taky broskve můžete použít bez problémů.
Jaroslava Oumarová
|7. 3. 2007 19:55
Zoro, u většiny receptů, kde se kombinuje kuřecí maso s oocem, lze ananas nahradit například mandarinkami.
englicka marketa
|7. 3. 2007 17:09
dělám něco podobného akorát s jablky-ananas též nemusím:o))
Zora Manasová
|7. 3. 2007 12:53
Nemám rada ananás, ale recept je veľmi zaujímavý - neskúšal to niekto s iným ovocím? Ak áno, prosím, odpoveď.
Tereza Jarčušková
|5. 3. 2007 15:44
Toto je výborné, ukladám a vyskúšam, podľa popisu je to super:)))
Jaroslava Oumarová
|2. 3. 2007 11:32
Mhmmm, tak na tohle budou úžasná právě ananasová kolečka, spíš než kousky.