čerstvé žampiony
mohou být i mražené či z plechovky
pórek
solamyl (bramborový škrob)
Na zalití a posypání
šunka
nakrájená na kostičky, osmahnutá
2
kelímek
zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a zprudka orestujeme na oleji (já používám olivový). Maso trochu podlijeme a podusíme cca 10- 15 minut. Během dušení maso podléváme, aby se nám nepřipálilo, přidáme pórek, žampióny a ještě chvíli prohřejeme.
2
Nakonec sosík zahustíme solamylem, vypneme sporák a maso spolu s pórkem a žampióny zalijeme smetanou. Podáváme nejlépe s rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva
|7. 8. 2013 10:12
My krájíme maso na nudličky a nedáváme smetanu, samotný sosík je báječný ;-)
Iveta Janatová
|12. 2. 2009 12:37
Pokrájela jsem kuřecí prsíča na kousky a orestovala.Potom jsem přidala cibuli na kolečka(u nás nesmí chybět)okořenila a dala trošku víc pepře,aby to bylo pikantnější.Během dušení přidala pórek a čerstvé žampióny a nechala dodusit do měkka.Ani jsem nezahušťovala solamylem,vypla plotýnku a zamíchala kys.smetanu.Manžel chválil,bylo to opravdu dobré.
Iveta Janatová
|11. 2. 2009 10:19
Kuřecí maso dělám také na kari,ale ještě jsem nevyzkoušela s tím pórkem a žampióny ,zkusím k dnešnímu obědu.Potom napíši jak nám chutnalo.