Nejdříve kuřecí prsa očistíme a naklepeme, nejlépe jen rukou, aby se nerozpadávala, takhle připravené maso osolíme, opepříme a posypeme kořením steak a necháme chvilku odpočinout.
2
Teď se pustíme na přípravu sýrové omáčky: mléko nalejeme do nízkého hrnce, ve kterém rozehřejeme tavené sýry, nastouhanou nivu, přidáme trošku chilli a necháme vše důkladně rozpustit, takhle připravenou omáčku zahustíme jiškou a přidáme smetanu (jako obměna se místo nivy může dát vesměs cokoliv - šunka, žampiony, co Vás napadne). Nachystané maso podusíme do měkka.
3
Takhle udělané maso přelejeme sýrovou omáčkou a jako přílohu hranolky, opékané brambory. Ale i samotná sýrová omáčka je velice dobrá k těstovinám i bez masa.
Tuhle omáčku dělám už dlouho a je výborná. Jen místo chilli dávám špetku muškátového oříšku.
Hana Rožníčková
|14. 3. 2007 16:05
I já jsem zrovna dojedla, ve smetaně nechám rozpustit tavené sýry, nivu, eidam, maso opékám s kari kořením, přidám žampiony, no a k tomu těstoviny - skvělé.
Michaela Karásková
|14. 3. 2007 15:58
Teď jsem dojedla. no Absolutně super!!! Akorát místo nivy jsem dala nastrouhaný hermelín a neměla jsem koření na steak, tak jsem to trochu posypala kari. Mohu vřele doporučit!!!