balení
hlíva ústřičná
kdo nemusí moc houby, stačí 2 balení
1
lžička
oregáno
na celé kuře může být větší lžička
1
špetka
pepř mletý
+ špetka na dochucení
1
špetka
sůl
na dochucení
1
lžička
masox
nebo 1 kostka
2
lžíce
olivový olej
1
lžička
mouka
Postup přípravy receptu
1
Kuře si rozporcujeme a uvaříme v osolené vodě tak do třičtvrtě měkka, vývar můžem použít třeba na polívku.
2
Hlívu si nakrájíme na větší kousky. Na pávnvi si rozpálíme olej ( můžeme použít i máslo, ale to se rychle připaluje ), pak orestujeme hlívu, ke které po chvilce přidáme obrané a na nakrájené kuřecí maso. Chvíli restujeme, opepříme, přidáme oregáno a masox (já používám sypký masox, jinak použijeme 1 kostku). Podlijeme vodou a dusíme do změknutí hub. Pak zasypeme hladkou moukou, ale ne moc ať to není přehuštěné. Povaříme a dochutíme solí. Podáváme buď s rýží, bramborami či s pečivem.