g
kuřecí křídla
nebo paličky, stehenní řízky... cca
1
lžička
koriandr - mletý
1
lžíce
mletá sladká paprika
1
lžička
mírně pálivá paprika
dle chuti 0,5 -
1
lžíce
hořčičné semínko
pepř mletý
dle chuti (není nutný)
2
stroužek
česnek
jemně nastrouhaný nebo utřený 1 -
2
lžíce
olej
sůl
dle chuti
chilli papričky
nebo pasta - nemusí být
Postup přípravy receptu
1
Marináda: v misce si dobře promícháme olej se sladkou i pálivou paprikou, koriandrem, pepřem, solí (cca rovná lžička), utřeným česnekem a hořčičným semínkem. Pokud chceme mít kuřecí maso pikantní více, můžeme přidat i nasekanou chilli papričku.
2
Kuřecí maso očistíme, osušíme a dáme do mísy s umíchanou marinádou. Maso dobře v marinádě obalíme ze všech stran, zaklopíme a necháme v chladnu odležet alespoň 12 hodin, nejlépe přes noc. Během odležení alespoň ještě jednou promícháme.
3
Hodinu před grilováním (pečením) maso vyndáme, abychom ho nepekli studené přímo z chladničky. Grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran doměkka a dozlatova nebo pečeme v předehřáté troubě na 190 °C taktéž dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, zeleninovým salátem...