ks
okurka
hadovka (nebo 2 sladkokyselé okurky) 1/2 naložené kapie
2
stroužek
česnek
sůl
Zálivka:
4
lžíce
sojová omáčka
1
lžíce
cukr
3
lžíce
balzamikový ocet
Postup přípravy receptu
1
Kůže nejdříve uvaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Kůže by něměly být příliš měkké a rozvařené. Vychladlé je pak nakrájíme na jemné nudličky a dáme do mísy. Smícháme s okurkou a kapií vše nakrájené na nudličky a dle chuti přidáme lisovaný česnek. Vše zalijeme výše uvedenou zálivkou.
2
Každému to moc chutná. Z čeho to je připravené, říkám až když jsou talíře prázdné :-))
3
Z vývaru co zbyl po kůžích je možné ještě udělat docela dobrou polévku.
4
Poznámka: tento pokrm podávám s rýžovými nudlemi, (nudle se dávají na 3 minuty do vody - balení po 4 zalisovaných balíčcích cca 25,-Kč).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kamil Krybus
|20. 10. 2007 20:21
Holky, jste super. Tak se nám tu pod jedním receptem sešlo receptů pět. Postupně určitě vyzkouším. Díky všem!!!
Anonym
|20. 10. 2007 16:23
Kůži zásadně vyhazuji - vesměs ještě syrovou.
Jana
|20. 10. 2007 01:17
A já blbec kůži doposudvyhazovala, protože se mi zdála příliš tučná. A vida, to je nápadů!
Lusinda
|19. 10. 2007 14:13
Já kůži plním klasickou nádivkou z namoč.rohlíků,česneku,vejce.pepře,soli,majoránky a angl.slaniny.Můžeme přidat i petrželku nebo lehce podušené houby.
Marsí
|19. 10. 2007 12:40
Stejně jako Kamil plním kůži z kuřete už ale zbytky uvařeného masa z polévky, tvrdým sýrem na kostičky, trochou housky namočené v mléce, přidám vejce a burské oříšky nebo sojové boby, zabalím a upeču..je to dobrota..:-)
Irena Vernerová
|19. 10. 2007 10:13
Další varianta zpracování kuřecích kůží je povařit je krátce v osolené vodě,po vychladnutí nakrájet na nudličky a připravit z nich falešnou dršťkovou polévku.
Jana Nesvadbová
|19. 10. 2007 09:09
A zcela vynikají jsou naplněné kůže z krůty a to jakoukoli nádivkou co děláme do drůbeže, králíka ap, snad nejlepší je houbová a j jedním pečenéným biskupem- kdo ho má rád je to bašta k všednímu luxusnímu levnému obědu s bramborem a okurkovým salátem bašta
Kamil Krybus
|18. 10. 2007 16:16
Věruš, další varianta zpracování kuřecích kůží (nepoškozených) je naplnit je ochuceným mletým masem jako na sekanou, vytvarovovat do tvaru kuřete a normálně upéct. Kůžička musí být křupavá a s bramborovou kaší jednoduché a levné papáníčko.