Z kuřecích skeletů a mrkve u vaříme silný vývar, poté maso obereme a mrkev nakrájíme.
2
Meruňky omyjeme vlažnou vodou a nakrájíme na menší kousky. Lehce osmahneme na másle v malém hrnci a zalijeme několika naběračkami horkého vývaru a přidáme všechno obrané maso a mrkev. Odstavíme s vařiče.
3
Nasypeme několik hrstí kuskusu podle potřeby. Nesmíme zapomenout, že po nasáknutí vodou kuskus rapidně zvětší svůj objem (to říkám jen pro kuchařky, které s kuskusem nemají zkušenosti :-)). Přidáme půl lžičky skořice, dvě špetky pepře a kmínu a špetku nastrouhanéhho muškátového oříšku. Osolíme podle potřeby a necháme asi 5 minut stát, ať se kuskus nacucá vývarem. Podle potřeby přidáme vývar. Kuskus by měl být měkký ale ne mazlavý a neměl by ve vývaru plavat.
4
Recept je to rychlý a samotná příprava zabere asi 10 minut. Pokud nepočítáte tu hodinu, co se vám bude vařit vývar :-)