Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě asi 1 1/2 hodiny. Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli, přidáme cukr, nadrobno rozsekané chilli papričky a vše krátce podusíme. Základ omáčky zředíme vínem, přidáme krájená rajčata, rozemnutý bobkový list a nasekaný rozmarýn. Osolíme, přivedeme k varu a 15-20 minut povaříme. Občas zamícháme.
2
Omytá a osušená křidýlka zlehka obalíme v mouce, namočíme ve vajíčku rozšlehaném se solí a pepřem, nakonec obalíme ve strouhance. Křidýlka fritujeme po částech v horkém tuku při 180 °C asi 15 minut. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Servírujeme s chilli omáčkou v samostatné misce, s pečenými brambory a kysanou smetanou. Chutná k nim pestrý zeleninový salát.