Cibuli nakrájíme na drobné kostky, česnek prolisujeme. Oboje smícháme s cukrem, kečupem, octem, sójovou omáčkou a hořčicí. Uvedeme do varu a za stálého míchání při velmi malém ohni přibližně 2 minuty vaříme. Omáčku ochutíme solí a kořením.
2
Kuřecí křídla (stehna) opláchneme a osušíme. Dáme do pekáče, potřeme omáčkou a v předehřáté troubě pečeme asi 20-30 minut (aby byly měkké). V průběhu pečení křídla potíráme omáčkou. Pečená křídla podáváme na rozložených plátkách citrónu. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.
Koření lze skutečně dát podle chuti, každému chutná něco jiného. Pokud má být omáčka pálivá, lze doporučit např. chilli. Případně se nic nedá zkazit grilovacím kořením a prodává se také hotová směs "koření na kuře".
mako
|13. 8. 2012 14:52
jsem začátečník, nechápu jaké koření... a nepište mi prosím dle chuti
mako
|13. 8. 2012 14:52
jsem začátečník, nechápu jaké koření... a nepište mi prosím dle chuti