Kuřecí křidélka omyjeme a osušíme, do pekáče smícháme pomerančový džus a sojovou omáčku - poměr tak zhruba 60% džusu a 40% sojovky. Křidélka vložíme do nálevu (nenecháme se odradit jeho podivnou barvou) tak, aby 2 třetiny křidélek byla ponořena v nálevu a necháme marinovat - ideálně do druhého dne, nebo alespoň několik hodin. Opravdu nesolíme, ani nekořeníme. Rozehřejeme troubu na 180 °C a celý pekáč i s nálevem dáme péci. Za občasného podlévání pečeme cca 45 minut.
2
Před časem jsem byla u kamarádky na večeři a podávala se tato křidélka. Moc mi chutnalo a ptala jsem se na recept. Když mi kamarádka ho kamarádka řekla, téměř jsme jí nevěřila. Ale v sobotu byl u nás doma večírek a tak jsem to vyzkoušela a opravdu to funguje. Křidélka byla jemňoučká, šťavnatá, měla krásnou zlatou barvu a všem moc chutnalo!
du na to, tak su zvědavý co z teho bude:D a hlavně jaké to bude když čtu samé pozitiva;)
Kristýna Z.
|4. 8. 2010 06:53
Vynikající!!! Děkujeme za recept :)
Olga Zehnalová
|18. 7. 2010 18:51
Petr, a už ste to vyskúšal urobiť a jesť? A keď Vám to nechutilo, tak to viac nerobte, jednoduchá pomoc.
Petr Sedláček
|18. 7. 2010 16:26
Nezlobte se na mě, ale tohle je fakt hnus. Nechápu, jak to může někomu chutnat!? To vypadá, že vy do hospody snad chodíte místo na pivo na sojovku do pulitru a ještě se olizujete až za ušima.
Anděla Notaková
|16. 7. 2010 14:15
Alice, ja bych pocitala aspon se 4 kridelky na osobu. Kdyz koupis 2l dzusu a 2sojovky, myslim ze bude akorat. Ja to zatim delal s medem a sojovkou, tohle chystam na zitra vecer, ale nas je jen 7:-) Verim, ze to bude vynikajici.
Alice Gabrielová
|16. 7. 2010 11:47
Pro pětadvacet lidí (čeká mě oslava) to odhadujete na kolik pekáčů, a zhruba kolik koupit sójovky a džusu? Děkuju za radu, mám strach, aby toho nebylo málo.
Bakulová Jarmila
|11. 1. 2010 15:24
můj muž absolutně nesnese sojovku. Tak nakládám křidélka do směsi: trochu oleje, chilli paprička, lžíce medu, trošku soli. pak je opeču na grilu v troubě, v létě venku a kupuju jich čím dál víc, jsou fakt jedlá
Pája S
|5. 9. 2009 14:41
Vyzkoušeno a opravdu jednoduchý recept a mne to nadchlo.Budu opakovat.Hodnotím 1.Sosík je bezva na namáčení chleba.Chutné !!
Marta Hrbková
|23. 8. 2009 09:22
I po přečtení komentářů jsem váhala, zda toto jídlo připravit. Jedním slovem - VÝTEČNÉ. Děkuji.
Gábina H
|15. 4. 2009 10:59
Moc dobré, dělala jsem křídla i stehna. Do marinády jsem přidala zbytek česnekového dresinku, zázvor a kari. šťávička byla vynikající.
Jana Sosnová
|12. 4. 2009 22:03
Taky jsem vyzkoušela tento recept a musím ho pochválit.Rychlé a výborné.,takže za 1.
Michaela Kořánová
|8. 4. 2009 13:09
Jj, já dávala 60% džusu a 40% sojovky, ale tak nejak od oka :-)
Petule B.
|7. 4. 2009 22:18
Lucie, poměr je uveden v receptu, 2 a 3 řádek: 60% džusu a 40% sojovky.
Lucie Krejčí
|7. 4. 2009 21:24
Jestli se můžu zeptat na poměr džusu a sojové omáčky??? děkuji.
Karolína Smutná
|2. 4. 2009 12:44
Křidélka jsem sice ochutnala jako jedna z posledních, ale tím to bylo ještě mnohem, mnohem lepší :) Byly tak móóc dobrá, že jsem jim neodolala a dala si i přídavek přestože jsem přišla nacpaná k prasknutí po vydatné večeři :))))).
Michaela Kořánová
|2. 4. 2009 10:22
Tmavá - vzhledem k tomu, ze je ji potreba opravdu hodne, staci ta nejobycejnejsi - koupila jsme ji v TESCU asi za 15 Kc za lahvicku ..
Michaela Kořánová
|2. 4. 2009 10:22
Tmavá - vzhledem k tomu, ze je ji potreba opravdu hodne, staci ta nejobycejnejsi - koupila jsme ji v TESCU asi za 15 Kc za lahvicku ..
Michaela Kořánová
|2. 4. 2009 10:22
Tmavá - vzhledem k tomu, ze je ji potreba opravdu hodne, staci ta nejobycejnejsi - koupila jsme ji v TESCU asi za 15 Kc za lahvicku ..
František Pazdera
|1. 4. 2009 18:57
dotaz - sojová omáčka tmavá nebo světlá?Děkuji
Libor Svatoň
|31. 3. 2009 12:56
Jednoduché, rychlé a hlavně VYNIKAJÍCÍ !
Michaela Kořánová
|31. 3. 2009 10:49
No, na 1 pekáč jsem dala cca 3 vaničky křidélek. Byly balené po 6, takže cca 18. A nálevu tak, aby vykukovala tak jedna třetina. Měla jsem v sobotu oslavu narozenin, bylo tam cca 15 lidí a chutnalo všem. Docela jsem si oddechla, protože barva nálevu je opravdu prazvláštní a do poslední chvíle jsem se bála, co z toho bude :-)
Jana Baladová
|31. 3. 2009 08:40
Křidélka jsou velmi chutná, je to velmi zvláštní chuť, která každého dostane a musí si dát ještě a ještě a ještě.....
Katka B.
|30. 3. 2009 22:38
můžete napsat orientační množství, které dáváte na 1 pekáč? Díky, ráda bych vyzkoušela, vypadá to dobře :)
Michaela Mandelíková
|30. 3. 2009 19:22
V jednoduchosti je krása, tyto křidélka jsou opravdu vynikající a vřele doporučuji na každou párty. Dneska jsem je také upekla a všichni jsme si moc pochutnali:-))