**Masová směs:** Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a brokolici, necháme vydusit přebytečnou šťávu, případně ještě dochutíme a necháme vychladnout.
2
**Nádivka:** V míse si navlhčíme mlékem kostičky rohlíků, které dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, bylinkami(petrželka, pažitka, libeček...). Zalijeme rozšlehanými žloutky, zamícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do vymazané a vysypané formy dáme větší polovinu nádivky, na kterou nandáme masovou směs. Tu zakryjeme zbytkem nádivky a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 35 minut dozlatova.
3
Podáváme teplé nebo vychladlé například se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
4
*Jako obměnu můžeme do směsi nebo do nádivky vmíchat nastrouhanou nivu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Blanka
|23. 2. 2015 10:38
Bylo to výborné. Podávala jsem na králičí způsob, dohromady s bramborovou kaší a nebylo námitek.
Velebová
|31. 3. 2013 12:24
Jéje, tohle vypadá velice dobře, zkusím bez hub, ty nemám ráda. :-)
Břenková
|22. 4. 2012 10:46
Dělala jsem už podruhé a pokud se do receptu chcete pustit,tak doporučuji nepospíchat a nechat vydusit šťávu úplně jak je psáno.Já poprvé pospíchala a byla také výborná,ale mokřejší než ta včerejší.Jinak jí nemůžu nic vytknout a jen doporučit.Taky se chystám zkusit i s jinou zeleninou,třeba s mrkví,květákem atp.
Janda
|26. 6. 2011 19:29
Výborný recept, děkuji
LadaN.
|18. 5. 2011 09:12
Suprová, měla velký úspěch, rohlíků jsem dala 8, máte rádi nádivku :-P