Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech stran.
2
Po osmažení masa přidáme krátce orestovat i protlak s nasekaným česnekem, následně přisypeme na nudličky pokrájenou hlívu s tymiánem a dále smažíme do povadnutí hlívy.
3
Maso s hlívou podlijeme minimálním množstvím vína nebo vývaru (ragú nebudeme zahušťovat) a pod poklicí dusíme, za občasného promíchání a podlití dle potřeby, do změknutí masa.
4
Nakonec dle chuti ragú osolíme, opepříme a odstavíme. Vydáme vyvařenou větvičku z tymiánu, do ragú vložíme ořech másla, který necháme během míchání rozpustit. Ragú již nevaříme.
5
Podáváme s těstovinami, noky, bramborem, rýží, kroketami...