kuřecí maso
pro dvě osoby: stehna, paličky, křídla, čtvrtky
200
g
čerstvé žampiony
sůl
1
ks
cibule
2
stroužek
česnek
tymián
sušený nebo čerstvý
majoránka
sušená nebo čerstvá
20
g
máslo
cca
vývar
na podlévání
Postup přípravy receptu
1
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme pokrájenou cibuli, hrubě pokrájené žampiony (můžeme i plátky), bylinky a nasekaný česnek. Na to naskládáme osolené kuřecí maso, přidáme máslo a mírně podlijeme vývarem. Zaklopíme a v předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme cca 30 minut. Pak odklopíme a za občasného podlití vývarem a přelití masa výpekem dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Stejným způsobem připravujeme i králičí maso, jen pečení trvá o něco déle a dozlatova králičí maso dopékáme, až když je pod poklicí podušené zcela doměkka, aby se nevysušilo.
3
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovými noky či knedlíkem.