g
dijonská hořčice
případně může být i plnotučná, cca
20
g
chlebová strouhanka
ze střídky, cca
Postup přípravy receptu
1
Stehna zbavíme kůže, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle s olejem osmažíme z obou stran dozlatova. Pak stehna vyndáme stranou. Do výpeku nasypeme nahrubo nebo na klínky pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dosklovata. K cibuli přidáme krátce osmažit nasekaný česnek, snítku tymiánu a cca 70 gramů hořčice a následně zalijeme zhruba 150 ml vývaru. Přidáme pokrájené sterilované nebo čerstvé žampiony, promícháme a přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy, kam na hořčicovou směs naskládáme stehna, která potřeme zbylou hořčicí a zasypeme strouhankou z chlebové střídky (můžeme použít i nastrouhaný toustový chléb). Pekáč zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na cca 40 - 60 minut, podle velikosti a druhu masa. Během pečení můžeme dle potřeby podlít a ke konci pečení dopéct do barvy.
2
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovými noky.
3
Pokud máme rádi jemnější chutě, ostrost omáčky můžeme zjemnit ke konci pečení přidáním smetany ke šlehání.