• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kousky v marinádě
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí kousky v marinádě

autor: danapetrivalska1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí kousky v marinádě
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (vykostěné, pokrájené na kousky)
    • 1
      ks cibule Velká
    • 1
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • kari
    • paprika - sladká
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce polévkové koření
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Je potřeba dodržet množství ingrediencí. Vše se smíchá a nechá se do druhého dne uležet v lednici. Pak na troše oleje orestovat do měkka. Nejlepší přílohou je rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Losos v koprové marinádě s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 22. 11. 2008 12:23

    NENÍ. Ale uznávám, že se změnou názvu se některé komentáře dostaly, tak říkajíc, mimo mísu :o()) Žeby vymazat?:)

  • Di - | 22. 11. 2008 11:39

    Není to mnoho povyku pro nic?

  • Kuchařka on-line | 22. 11. 2008 11:29

    Recept byl přejmenován, všechny komentáře, týkající se původního názvu receptu budou odstraněny.

  • Olga . | 22. 11. 2008 09:45

    Nevím, kolik se v Číně vyprodukuje brambor, ale dosud žiji v přesvědčení, že v kuchyni používají především rýžový škrob...:-)

  • Di - | 22. 11. 2008 06:51

    O tom, že čínské jídlo musí obsahovat kvanta sojové omáčky, se nás bohužel snaží přesvědčit většina asijských restaurací v Čechách. Je to škoda, někdy méně je opravdu více.

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:04

    Směsi koření využívané při vaření indických jídel kari/curry se jmenují v Indii masala. Existují ty nejrůznější masaly, nejznámnější jsou asi Garam masala a Tandoori masala. Masaly sice často obsahují některé druhy koření z evropského kari koření, avšak se s ním není žádná taková masala neshoduje, a to je znát i chuťově. Stejně tak nesmyslné jsou i něteré představy Evropanů o tom, že čínské jídlo musí nutně obsahovat sojovou omáčkou. I Číňan se, když je nejhůř, bez ní obejde. Existuje nekonečná paleta jiných dochucovadel, která by většině lidí způsobila trauma nebo je alespoň přivedlo do konsternujícího úžasu, a jen miniaturní zlomek se do ČR vůbec dováží. A abych to celé zase uzavřel: Kari koření není až tak zcela neznámé ve východoasíjské kuchyni. Vyskytuje se zřídka třeba v thajské kuchyni, např. v pokrmu Phuu Phat Phong Karii (opékaní kraby s vejci a kari kořením). ;-)

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:03

    Dovoluju si mírně nesouhlasit. Solamyl resp. bramborový škrob má v čínské kuchyňi velké využití. Požití kari koření avšak už méně, ale i to se dá vidět všelijak. Kari koření je směs koření a v podstatě jediná součást kari koření, která není pro čínská jídla typická, je kurkuma. Veškeré ostatní koření obsažené v kari koření je v čínské kuchyni velmi oblíbené. Také bych rád vyvrátil mýtus a fámy o tom, že kari koření je typické pro indickou kuchyni. Směs koření, která se u nás prodává jako kari je sice vyráběna často v Indii, vyrábí se ovšem téměř výhradně pro export. Indové pod názvem kari resp. curry tuto směs vůbec ani neznají. To, co se čte pŕibližně jako kari je tamilský název pro určitý pokrm, připomínající něco mezi ragú a Eintopfem, který může obsahovat různé druhy masa, ryby či zeleniny v omáčce, a který se podává jako příloha k nasycujícím součástem jídel, jako např. k chlebům Chapati, Naan či Puri nebo také k rýži.

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:03

    Dovoluju si mírně nesouhlasit. Solamyl resp. bramborový škrob má v čínské kuchyňi velké využití. Požití kari koření avšak už méně, ale i to se dá vidět všelijak. Kari koření je směs koření a v podstatě jediná součást kari koření, která není pro čínská jídla typická, je kurkuma. Veškeré ostatní koření obsažené v kari koření je v čínské kuchyni velmi oblíbené. Také bych rád vyvrátil mýtus a fámy o tom, že kari koření je typické pro indickou kuchyni. Směs koření, která se u nás prodává jako kari je sice vyráběna často v Indii, vyrábí se ovšem téměř výhradně pro export. Indové pod názvem kari resp. curry tuto směs vůbec ani neznají. To, co se čte pŕibližně jako kari je tamilský název pro určitý pokrm, připomínající něco mezi ragú a Eintopfem, který může obsahovat různé druhy masa, ryby či zeleniny v omáčce, a který se podává jako příloha k nasycujícím součástem jídel, jako např. k chlebům Chapati, Naan či Puri nebo také k rýži.

  • Kuchařka on-line | 21. 11. 2008 20:33

    Osobně bych řekl, že při použití kari a solamylu, by se to spíš hodilo do kuchyně indické (s přimhouřením oka). Z.K.

  • Zdena z JM | 21. 11. 2008 14:30

    Oldřichu,přestože Vaše připomínky nemusím,tato mi tedy sedla a souhlasím s tou Vaší i Kamilovou.

  • Olga . | 21. 11. 2008 13:47

    Kamile, na trhu se objevila krásně žluťoučká kuřátka; chybí jim hlavííčka, takže nevidět zda nejsou šikmá očííčka :o)) Vzdejte marný boj s vykloubenými názvy na těchto stránkách, i když Werich praví že v něm nelze ustat... Zrození receptu typuji před rok 1989, kdy byl problém sehnat sojovku :-) Zajímavé je použití žloutku, běžně se dává bílek, nebo celé vejce. Asiaté by cibuli příhodili k masu tak minutku před dokončením... A znají vůbec v Číně sladkou papriku ?:-) ..... Lusindo, myslíte si, že abych se mohl např. o Guernice vyjádřit, že se mi toto dílo nelíbí musím být aspoň malíř pokojů :o()

  • Lusinda - | 21. 11. 2008 08:29

    Á Kamil po delší době opět v akci...Vložte konečně nějaký recept!Kritizovat umí každý.

  • Kamil Krybus | 21. 11. 2008 07:35

    Ať hledím, jak hledím, tak tam nic čínského nevidím. Chtělo by to více přemýšlet o názvech uváděných pokrmů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Restování Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Kuřecí maso Paprika - sladká Pepř mletý Polévkové koření Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety středozemí

Krevety středozemí

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

85
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
37
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
36
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
33
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Katie Priceová pod palbou: Spálila kocoura

Katie Priceová pod palbou: Spálila kocoura

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Kuřecí kousky v marinádě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact