• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kousky v marinádě
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí kousky v marinádě

autor: danapetrivalska1
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí kousky v marinádě
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (vykostěné, pokrájené na kousky)
    • 1
      ks cibule Velká
    • 1
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • kari
    • paprika - sladká
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžíce polévkové koření
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Je potřeba dodržet množství ingrediencí. Vše se smíchá a nechá se do druhého dne uležet v lednici. Pak na troše oleje orestovat do měkka. Nejlepší přílohou je rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Losos v koprové marinádě s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 22. 11. 2008 12:23

    NENÍ. Ale uznávám, že se změnou názvu se některé komentáře dostaly, tak říkajíc, mimo mísu :o()) Žeby vymazat?:)

  • Di - | 22. 11. 2008 11:39

    Není to mnoho povyku pro nic?

  • Kuchařka on-line | 22. 11. 2008 11:29

    Recept byl přejmenován, všechny komentáře, týkající se původního názvu receptu budou odstraněny.

  • Olga . | 22. 11. 2008 09:45

    Nevím, kolik se v Číně vyprodukuje brambor, ale dosud žiji v přesvědčení, že v kuchyni používají především rýžový škrob...:-)

  • Di - | 22. 11. 2008 06:51

    O tom, že čínské jídlo musí obsahovat kvanta sojové omáčky, se nás bohužel snaží přesvědčit většina asijských restaurací v Čechách. Je to škoda, někdy méně je opravdu více.

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:04

    Směsi koření využívané při vaření indických jídel kari/curry se jmenují v Indii masala. Existují ty nejrůznější masaly, nejznámnější jsou asi Garam masala a Tandoori masala. Masaly sice často obsahují některé druhy koření z evropského kari koření, avšak se s ním není žádná taková masala neshoduje, a to je znát i chuťově. Stejně tak nesmyslné jsou i něteré představy Evropanů o tom, že čínské jídlo musí nutně obsahovat sojovou omáčkou. I Číňan se, když je nejhůř, bez ní obejde. Existuje nekonečná paleta jiných dochucovadel, která by většině lidí způsobila trauma nebo je alespoň přivedlo do konsternujícího úžasu, a jen miniaturní zlomek se do ČR vůbec dováží. A abych to celé zase uzavřel: Kari koření není až tak zcela neznámé ve východoasíjské kuchyni. Vyskytuje se zřídka třeba v thajské kuchyni, např. v pokrmu Phuu Phat Phong Karii (opékaní kraby s vejci a kari kořením). ;-)

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:03

    Dovoluju si mírně nesouhlasit. Solamyl resp. bramborový škrob má v čínské kuchyňi velké využití. Požití kari koření avšak už méně, ale i to se dá vidět všelijak. Kari koření je směs koření a v podstatě jediná součást kari koření, která není pro čínská jídla typická, je kurkuma. Veškeré ostatní koření obsažené v kari koření je v čínské kuchyni velmi oblíbené. Také bych rád vyvrátil mýtus a fámy o tom, že kari koření je typické pro indickou kuchyni. Směs koření, která se u nás prodává jako kari je sice vyráběna často v Indii, vyrábí se ovšem téměř výhradně pro export. Indové pod názvem kari resp. curry tuto směs vůbec ani neznají. To, co se čte pŕibližně jako kari je tamilský název pro určitý pokrm, připomínající něco mezi ragú a Eintopfem, který může obsahovat různé druhy masa, ryby či zeleniny v omáčce, a který se podává jako příloha k nasycujícím součástem jídel, jako např. k chlebům Chapati, Naan či Puri nebo také k rýži.

  • Patrick Schmitt | 22. 11. 2008 04:03

    Dovoluju si mírně nesouhlasit. Solamyl resp. bramborový škrob má v čínské kuchyňi velké využití. Požití kari koření avšak už méně, ale i to se dá vidět všelijak. Kari koření je směs koření a v podstatě jediná součást kari koření, která není pro čínská jídla typická, je kurkuma. Veškeré ostatní koření obsažené v kari koření je v čínské kuchyni velmi oblíbené. Také bych rád vyvrátil mýtus a fámy o tom, že kari koření je typické pro indickou kuchyni. Směs koření, která se u nás prodává jako kari je sice vyráběna často v Indii, vyrábí se ovšem téměř výhradně pro export. Indové pod názvem kari resp. curry tuto směs vůbec ani neznají. To, co se čte pŕibližně jako kari je tamilský název pro určitý pokrm, připomínající něco mezi ragú a Eintopfem, který může obsahovat různé druhy masa, ryby či zeleniny v omáčce, a který se podává jako příloha k nasycujícím součástem jídel, jako např. k chlebům Chapati, Naan či Puri nebo také k rýži.

  • Kuchařka on-line | 21. 11. 2008 20:33

    Osobně bych řekl, že při použití kari a solamylu, by se to spíš hodilo do kuchyně indické (s přimhouřením oka). Z.K.

  • Zdena z JM | 21. 11. 2008 14:30

    Oldřichu,přestože Vaše připomínky nemusím,tato mi tedy sedla a souhlasím s tou Vaší i Kamilovou.

  • Olga . | 21. 11. 2008 13:47

    Kamile, na trhu se objevila krásně žluťoučká kuřátka; chybí jim hlavííčka, takže nevidět zda nejsou šikmá očííčka :o)) Vzdejte marný boj s vykloubenými názvy na těchto stránkách, i když Werich praví že v něm nelze ustat... Zrození receptu typuji před rok 1989, kdy byl problém sehnat sojovku :-) Zajímavé je použití žloutku, běžně se dává bílek, nebo celé vejce. Asiaté by cibuli příhodili k masu tak minutku před dokončením... A znají vůbec v Číně sladkou papriku ?:-) ..... Lusindo, myslíte si, že abych se mohl např. o Guernice vyjádřit, že se mi toto dílo nelíbí musím být aspoň malíř pokojů :o()

  • Lusinda - | 21. 11. 2008 08:29

    Á Kamil po delší době opět v akci...Vložte konečně nějaký recept!Kritizovat umí každý.

  • Kamil Krybus | 21. 11. 2008 07:35

    Ať hledím, jak hledím, tak tam nic čínského nevidím. Chtělo by to více přemýšlet o názvech uváděných pokrmů.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Restování Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Kuřecí maso Paprika - sladká Pepř mletý Polévkové koření Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

42
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
28
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
19
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
19
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
17
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Kuřecí kousky v marinádě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact