Kuřecí prsíčka nakrájíme na kusky, posypeme grilovacím kořením a orestujeme nas oleji. Až je maso orestované, slejeme olej, přidáme teplou vodu a povaříme. Připravíme mouku rozkvedlanou s vodou a zahustíme omáčku. Necháme provařit.
2
Nakrájíme nivu na malinké kostky a přihodíme do omačky, necháme podusit a až je niva rozehřátá, přilejeme smetanu pro zjemnění, nenecháme vařit, aby se smetana nesrazila. Podáváme s těstovinami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
DzejDezj
|7. 1. 2017 15:27
Tak tohle je gastro p*rno ... přidáme teplou vodu .. :-$ :-$ tohle bych neuvařil ani nepříteli
zkuste to trošku jinak:
na zesklovatělé cibulce orestujeme opepřené kuřecí maso. Jemně osolíme, přidáme kousky nivy a necháme je rozpustit ( nesmí se připalovat ). Poté přilijeme šlehačku ( či smetanu na vaření ) provaříme aby se vše hezky spojilo. Dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.
Nikde žádná voda ani mouka!!!! Šlehačka a niva vše dostatečně zahustí.