Na talíři zkombinujeme sýr, strouhanku a bylinky. Na druhém talíři smícháme rozšlehané vejce s mlékem a solí. Obalíme lehce v mouce, pak vejcích, nakonec ve strouhance a obal přitiskneme, aby byla strouhanková vrstva nejsilnější.
2
Můžeme dát do ledničky do druhého dne a pak těsně před nějakou párty osmažit. Připravujeme-li to pro rodnu, tak jako příloha může být kuskus s nasekanou roketou a osmaženými piniovými oříšky - nezvyklá kombinace, ale dobrá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|4. 3. 2006 09:49
Tak tohle vylepseni urcite brzy zkusim.Taky se snazim tuky kde se da.Navic plech je velky,tak jde udelat vetsi mnozstvi najednou.Diky za napad.
Jana
|3. 3. 2006 01:51
Dobre je tez misto vejce a mouky potrit rizky majolkou a obalit ve strouhance.Jsou krehke a maji zase trosku jinou chut.Jsou stavnate.Dam na plech pecici papir nebo alobal(ten se musi trosku potrit tukem) a dam do predehrate trouby na 200 stupnu asi tak na 3/4 hodiny,nebo az jsou rizky mekke.Nesmazim vubec nic na panvi v oleji.I karbanatky jsou velice chutne,a ne nasakle tukem,delane timto zpusobem.Staci je trochu "pocakat olejem".