Kuře vykostíme a rozkrájíme maso na malé kousky asi tak 1x1 cm. Zalijeme omáčkou, malinko osolíme a necháme uležet 1/2 hodiny, nejdéle do druhého dne. Zasypeme hojně solamylem a rukama promísíme tak, aby se kousky oddělily a byly obalené.
2
Zvlášť si ušleháme tuhý sníh, který ke konci osolíme.
3
Další fáze vyžaduje trpělivost. Naložené, obalené maso vložíme po několika kusech do sněhu, který se trochu na maso přichytí. Lžičkou vkládáme kousek po kousku do většího množství rozpáleného oleje a osmažíme.
4
Po usmažení kousky vyjmeme na ubrousek a podáváme: 1) s hranolky a ananasovou omáčkou.
5
2) vložené v bagetě se zeleninou a dresingem.
6
3) s bramborem nebo kaší.
7
Ananasová omáčka: celý ananasový kompot i s nálevem svaříme asi s 1 l vody osolíme, osladíme medem i cukrem, okyselíme jablečným octem, zahustíme solamylem. Může se přidat vývar ze zeleninového bujonu nebo aromat. Omáčka by měla být hodně výrazná (sladkokyselá), tak nešetřete ingrediencemi.