Kuře zalijeme trochou vody, osolíme a vaříme téměř do měkka. Přidáme zeleninu a vaříme asi čtvrt hodiny. Z másla a mouky připravíme jíšku, vmícháme kari, zalijeme ještě vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut. Pak přidáme procezený vývar, umleté maso a najemno nasekanou zeleninu, dále mléko a bujon a přivedeme k varu. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. Tuto polévku mám z jednoho sešitu na vaření a tam se podává takto samotná. Já do ní každému do talíře přidávám malinké kuličky ze smaženého odpalovaného těsta.
2
Kobližky: mléko a tuk uvedeme k varu, vsypeme sůl a mouku. Mícháme, až se těsto nechytá stěn. Do prochladlého vmícháme postupně vejce. Lžičkou odkrajujeme malé kousky a smažíme v rozpáleném tuku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lida
|2. 3. 2007 15:34
Polévka je vynikající. Zjednoduším to tak, že osmahnu cibulku a na kousky nakrájené maso. Pak to zaleju vodou, pridam zeleninu. Ochutím a pak rozmixuju a přidám jišku s mlékem. Možná pro zjednodušení udělat bešamel.
Jana Tichá
|16. 5. 2005 12:51
Mě to už ani pracné nepřijde. Je to taková naše sváteční nedělní polévka. Ale ty kobližky zamkněte a sedněte na klíč, nebo Vám je snědí před obědem:o))) A nebo raději usmažte o trochu víc.:-)
Jana z VM
|16. 5. 2005 10:56
Teda, paní Jano, Vy ty svoje ale pěkně rozmazlujete !! Já bych na tuto super polívku přijela taky. Koukám je to dost pracné, proto by to klidně mohlo být i za hlavní jídlo. Však by se strávníci docpali těma kobližkama !!