Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme. Zaklepeme okraje tak, aby se nerozjela jako starší dáma po pěti pivech. Připravíme si těstíčko z mouky, vody, vajec, česneku a vegety - důkladně promícháme. Rozpálíme si olej a vkládáme do něj kapsičku obalenou v těstíčku. Zprudka osmažíme a doděláme v rozpálené troubě. Šikmo rozkrojíme v půlce a podáváme s bylinkovým dressingem. Jako přílohu bych doporučil americké brambory s česnekem, máslem a grilovacím kořením.
Někdo to na to dodělání v troubě podlije PIVEM - nejlépe černým - doporučuju Litovel DARK, nebo Novopacký granát a vůbec nejleší by byl Porter - je silnější a má větší obsah cukru, což by k tomu kuřecímu mělo ladit.. :-*
Na oficiálním receptu z Loštic taky stojí zezačátku v troubě trochu podlít černým pivem.
Pokud jde o můj osobní názor, není to třeba.
Nutno vyzkoušet - každý má jinou chuť.