Kuřecí filety omyjeme studenou vodou, osušíme a ostrým nožem ze strany nařízneme kapsu. Maso okořeníme pepřem a solí.
2
Kořenovou zeleninu očistíme , omyjeme, nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na másle. Zeleninu odstavíme z ohně, přidáme smetanu, ochutíme muškátem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
3
Zeleninovou směsí naplníme kuřecí filety a dutiny spíchneme párátkem.
4
Na pánvi rozehřejeme olej a filety ze všech stran opečeme. Pak podlijeme trochou vody přidáme bujon a zbytek zeleninové směsi a dusíme pod poklicí asi 15 minut až je maso měkké.
5
Hotové kuřecí kapsy přeložíme na talíř, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme, například s rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina
|26. 9. 2012 22:42
luxusni
Martina
|26. 9. 2012 22:40
Dnes varim podruhe. Opet kure na platky dusene v zelenine. Pridala jsem jeste zakysanou smetanu a zahustila jsem hl. moukou rozkvedlanou v mlece. Opet luxisni!
Per
|28. 8. 2012 14:55
Nic moc. :-(
Janina
|24. 8. 2012 08:22
Už po přečtení receptu se mi sbíhají sliny. Dneska je uvařím, snad budou mužíčkovi chutnat :-\ , poslední dobou je dost zmlsaný.
Martina
|9. 7. 2012 12:48
Tak jsem do zeleninky vlila celou smetanu a trochu jsem to zahustila solamylem. Je to dobrutka. Basti i deti
Martina
|9. 7. 2012 12:09
Vypada to moc hezky. Prave jsem se nechala inspirovat. Jen nemam cas na kapsy, takze jsem nakrajela medailonky z prsicek a dusim se zeleninou dohromady. Jako prilohu zkusim jasminovou ryzi. Snad bude rodince chutnat.