Kuřecí prsa nařežeme na řízky priměřené tloušťky. Zlehka vyklepeme z jedné strany. Osolíme mírně, opepříme, přidáme tymian – vše z obou stran řízků. Na vyklepanou stranu položíme plátek šunky a maasdamerského sýra. Takto upravené řízky přeložíme přes půlku a zajistíme proti otevření párátkem nebo jehlou.
2
Na pánvi rozpálíme olej a kapsy prudce osmahneme z obou stran. Na mírném ohni v přikryté pánvi restujeme z každé strany. Krátce před dokončením přidáme lžičku dijonské hořčice na každou kapsu. Když jsou kapsy hotové, vybereme je z pánve a dáme stranou. Do výpeku přidáme hořčici a zaprášime škrobem. Přehřejeme dokud nevznikne hutná omáčka.
Kapsy dnes u nás slavily veliký úspěch k obědu. Plátky jsem den předem naklepala, potřela rozetřeným česnekem, dijonskou hořčicí a olejem, posypala podrceným tymiánem a troškou majoránky. Před obědem jsem je naplnila šunkou, sýrem a přidala trochu nakrájeného pórku a během půl hodinky nesla na stůl. Moc chutnalo, celá rodina dává za 1!!!
Simča Sládková
|2. 5. 2010 15:54
Kapsy dnes u nás slavily veliký úspěch k obědu. Plátky jsem den předem naklepala, potřela rozetřeným česnekem, dijonskou hořčicí a olejem, posypala podrceným tymiánem a troškou majoránky. Před obědem jsem je naplnila šunkou, sýrem a přidala trochu nakrájeného pórku a během půl hodinky nesla na stůl. Moc chutnalo, celá rodina dává za 1!!!