• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kaldoun - polévka
Napište svůj komentář k receptu

Kuřecí kaldoun - polévka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřecí kaldoun - polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
  • Vývar
    • 2
      kg kuřecí skelet a drůbky. cca
    • kořenová zelenina - celer, mrkev, petržel
    • 1
      ks cibule menší
    • 6
      ks pepř celý kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • sůl
  • Jíška
    • 250
      g máslo
    • 210
      g hladká mouka
    • muškátový květ dle chuti
  • Zavářka
    • 250
      g kuřecí játra očištěná
    • 150
      g máslo změklé
    • 2
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • muškátový květ dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • jemná strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme pěnu. Vaříme cca hodinu a pokud budeme chtít do kaldounu dávat zeleninu, vložíme ji do vývaru k masu až cca za půl hodiny po vaření, aby nebyla rozvařená. Vývaru budeme potřebovat cca 4 litry.
2
Pak vývar přecedíme, pokud chceme maso a zeleninu v kaldounu, tak maso obereme a zeleninu s masem pokrájíme a přidáme dle chuti do vývaru.
3
Jíšku si připravíme na rozpuštěném másle s troškou muškátového květu, na které nasypeme hladkou mouku, kterou osmažíme dorůžova za častého promíchání.
4
Z očištěných pomletých jater, do kterých jsme vmíchali vejce a máslo a která jsme ochutili solí, pepřem, česnekem, muškátovým květem a majoránkou vmícháme tolik strouhanky, aby knedlíčky byly vláčné, ne příliš tuhé a šly z nich dobře tvarovat malé kuličky, případně odkrajovat nočky. Ty pak povaříme v osolené vodě cca 5 minut a cedníkem vyndáme. Kdo chce, může je zavařit přímo ve vývaru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Králičí jíšková polévka - kaldoun

Kaldoun

Kaldoun

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kuřecí vývar
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Jemná strouhanka Kořenová zelenina Kuřecí játra Kuřecí skelet Majoránka Máslo Muškátový květ Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

49
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Ořechové úly a tučňáčci
Ořechové úly a tučňáčci
32
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
31
Cibulový filet
Cibulový filet
26
Pařížský krém
Pařížský krém

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Těžké období pro Kamilu Magálovou: Smrt hned tří blízkých lidí!

Těžké období pro Kamilu Magálovou: Smrt hned tří blízkých lidí!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Kuřecí játra "ber nebo běž!"
Kuřecí játra "ber nebo běž!"
Kuřecí játra na olivách a víně
Kuřecí játra na olivách a víně
Kuřecí jatýrka v košilce
Kuřecí jatýrka v košilce
Kuřecí kapsa
Kuřecí kapsa
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa First class
Kuřecí kapsa se zeleninou
Kuřecí kapsa se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Kuřecí kaldoun - polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact